Nosework f. valpar

Nosework för valpar, utmärkt aktivering och berikning av hundens vardag!

 Foto Anna Karin Dernsjö

Nosework är en hundsportgren där i princip vilken hund som helst kan delta! Oavsett om du bara vill aktivera din valp med något roligt eller om du är tävlingsinriktad så passar denna gren utmärkt. Självklart använder vi  belöningsbaserad träning även här.

Nosework, nosarbete kan även fungera som ett komplement för att hjälpa reaktiva, känsliga och högvarvade hundar till att komma ner på en lägre stressnivå.

Hundarna använder aktivt nosen och söker ex. bland kartonger, möbler, på väggar, golv eller runt fordon. På valpkursen i nosework  fokuserar vi på olika inomhussök. Vi anpassar träningen för varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram, vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser lämpligt eftersom nosework är krävande för din hund.  Som extra krydda på träningen lägger vi också in lite kroppskontrollövningar vilket ytterligare förstärker din valp i söksituationer.

Målet med kursen är att du och din valp under kursens gång får kunskap och träning i nosework på ett enkelt lekfullt sätt . Vi jobbar i huvudsak praktiskt med leksakssök/ godissök och på slutet får man även prova på eukalyptus.

Detta är en kurs som passar ypperligt för den som senare planerar anmäla till kursen Nosework 1. Kursen ger också en god grund för att träna vidare med annat sökarbete ex.  specialsök.

Denna kurs rekommenderas för valpar från 3 -10 mån. Vid behov kan valparna stundvis behöva pausa i bilen, så träna det gärna i god tid innan kursen. Som hjälp kan du ta med något hunden gillar att gnaga på.

Film om hur det kan se ut med vuxen hund, på filmen två fynd (nybörjarhund, andra dagen noseworkträning):

https://www.youtube.com/watch?v=jNUqHYnMd98

12120035_10153666567855682_8717603248771710907_o

Instruktören är : Certifierad Noseworkinstruktör av SNWK ( Svenska Noseworkklubben)

Doftprovsdomare av SNWK

Flertal sökutvecklingskurser för olika instruktörer inom bla tjänstehundssektorn. Utbildat och jobbat med specialsökshund.

Utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 . Tävlat nosework i samtliga moment. Vidare utbildning se flik: info om instruktören.

2024

DATUM: .  Planeras under våren -sommaren. Gör intresseanmälan för denna kurs

Kurspris: 95 € inkl moms

Observatör utan hund: tas Ej pga utrymmesbrist vid inomhusutrymmen samt att känsliga hundar kan förekomma på kursen

Plats: Hammarland. 

Meddela på förhand om du vill köpa en liten flaska eukalyptus för hemmaträning! Pris från 7 €/st.

Anmäl via anmälningsblanketten,  tack!

Bindande anmälan