Nosework f. valpar

Nosework för valpar, utmärkt aktivering och berikning av hundens vardag!

Detta är en kurs som passar ypperligt för den som senare planerar anmäla till kursen Nosework 1. Kursen ger också en god grund för att träna vidare med annat sökarbete ex.  specialsök.

Nosework är en hundsportgren där i princip vilken hund som helst kan delta! Oavsett om du bara vill aktivera din valp med något roligt eller om du är tävlingsinriktad så passar denna gren utmärkt. Självklart använder vi  belöningsbaserad träning även här.

Nosework, nosarbete, kan även fungera som ett komplement för att hjälpa reaktiva, känsliga och högvarvade hundar till att komma ner på en lägre stressnivå.

Hundarna använder aktivt nosen och söker ex. bland kartonger, möbler, på väggar, golv eller runt fordon. På valpkursen i nosework  fokuserar vi på olika inomhussök. Vi anpassar träningen för varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram, vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser lämpligt eftersom nosework är krävande för din hund.  Som extra krydda på träningen lägger vi också in lite kroppskontrollövningar vilket ytterligare förstärker din valp i söksituationer.

Målet med kursen är att du och din valp under kursens gång får kunskap och träning i nosework på ett enkelt lekfullt sätt . Vi jobbar i huvudsak praktiskt med leksakssök/ godissök och på slutet får man även prova på eukalyptus.

Film om hur det kan se ut med vuxen hund, på filmen två fynd (nybörjarhund, andra dagen noseworkträning):

12120035_10153666567855682_8717603248771710907_o

Jag är certifierad Noseworkinstruktör av SNWK, Svenska Noseworkklubben och doftprovsdomare av SNWK. Jag har även gått flertal sökutvecklingskurser för olika instruktörer inom bla tjänstehundssektorn. Jag har utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 , tävlat i klass 1 samtliga moment. Du kan läsa mer om mig som instruktör här.

Denna kurs rekommenderas för valpar från 3 -10 mån. Vid behov kan valparna stundvis behöva pausa i bilen, så träna det gärna i god tid innan kursen. Som hjälp kan du ta med något hunden gillar att gnaga på.

Förkunskaper: inga förkunskaper krävs, men valpkurs eller motsvarande är bra.

Efter genomförd kurs kan du gå t.ex. nosework 1.

Datum ej ännu bestämt, lämna intresseanmälan!

Anmälan vid fastslaget datum är bindande. Nedan kan du göra intresseanmälan för kommande kurser.

ANMÄLNINGSBLANKETT