Klickerkurs

Ta Din hundträning till nya höjder oavsett tränings- tävlingsgren eller vardagsträning! Lär dig klickerträning! Förutom att klickerträningen är en effektiv vetenskapligt baserad metod handlar det också om att vi gör ett val. Vi använder aldrig obehag i träningen, hunden ska inte behöva vara rädd eller osäker på att göra fel.

Själva klickern är bara en liten del av vad du behöver kunna för att förstå hur det fungerar. Klickerträning är ett Väldigt stort ämne. Klickerträning gör att din hund älskar träningen, det har du givetvis glädje av resten av hundens liv!

Instruktören för denna kurs är bl a examinerad  KLICKERINSTRUKTÖR hos CANIS NORGE, dvs 1 årig teoretisk och praktisk Klickertränarutbildning och vidareutbildning ytterligare  till steg 2: 1 år till CANIS INSTRUKTÖR. Instruktören har dessutom även varit en av huvudlärarna för utbildning av CANIS KLICKERTRÄNARE i Finland.

Vid kurserna fokuserar vi på klickerträningens funktion, hur du tränar med olika tekniker. Du får själv lära dig hur de olika teknikerna fungerar både praktiskt och teoretiskt ex targetträning, shejping, fånga beteenden, användning av miljöhjälper mm. Du kommer också att få inblick i frivilliga beteenden och hur vi hanterar dem. Nivån anpassas till individuella förkunskaper.

Filmer på en av teknikerna:  target ”pallträning” för valp för utgångsposition

Film 1 Grace 10 v:

Film 2 Grace 13 v:

KURSDATUM:

”KLICKERSTART”: Det viktigaste med kursen är vad DU lär dig. Du får grundkunskap i klickerträning vilket ger en bra start för att börja träna på egen hand efter kursen.  Lämplig ålder för hunden: allt från 4 mån uppåt!

Datum: 

5 jan kl 18 ( 2 h teori med praktisk visning), 6-7 jan,  kl 10,30 bägge dagar ( 1h 30 min per dag). Vi tränar inomhus i ett garage.

Kurspris 98 €

Vill du läsa innan eller efter kursen? Litteratur finns på bibliotek samt att beställa vid Adlibris och Canis:  Klickerträning för din hund, utgiven av Canis

”KLICKERFORTSÄTTNING”

För dig som vill vidareutveckla klickerträningen men har tidigare kunskaper 

Datum: ej ännu bestämt, lämna intresseanmälan!