Klickerkurs

Ta Din hundträning till nya höjder oavsett tränings- tävlingsgren eller vardagsträning! Lär dig KLICKERTRÄNING! 
Förutom att klickerträning är en effektiv vetenskapligt baserad metod handlar det också om att vi gör ett val. Vi använder aldrig obehag i träningen, hunden ska inte behöva vara rädd eller osäker på att göra fel!
Själva klickern är bara en liten del av vad du behöver kunna för att verkligen förstå hur det fungerar. Klickerträning är ett väldigt stort ämne!  Klickerträningen gör att din hund lär sig älska hundträning, det har du glädje av resten av hundens liv. 
På kursen fokuserar vi på klickerträningens funktion, hur du tränar med de olika teknikerna. Kursen bygger på att du deltagit på Hundinstitutets klickerteori eller motsvarande.  I praktisk träning tränar vi grunder och du får du själv testa och lära dig träna de olika teknikerna bl a.  olika former av targetträning, shejping, fånga beteenden, användning av miljöhjälper mm.  Du kommer också att få bekanta dig med frivilliga beteenden och hur vi får ordning på dem. 
Nivån anpassas till tidigare kunskaper. 
Det viktigaste med kursen är inte vad hunden lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principer för effektiv klickerträning så du klarar av att lösa nya utmaningar även efter kursen. En bra kurs är den bästa investeringen du kan göra i ditt hundägande. 

Innan kursen;(frivilligt) Litteratur finns på bibliotek samt att beställa vid adlibris och Canis:   kursbok: Klickerträning för din hund, utgiven av Canis.

Filmer på  target ”pallträning” för valp för utgångsposition

Film 1 Grace 10 v:

Film 2 Grace 13 v:

Kursen är lämplig för dig som vill lära dig klickerträning. Din hunds nivå eller ålder spelar mindre roll.  Vi anpassar övningarna. Valpar bör vara 4 mån innan denna kurs.

Instruktören för denna kurs är utbildad klickerinstruktör hos CANIS, dvs 1 årig klickertränarutbildning och vidareutbildning ytterligare 1 år och examinerad Canis Instruktör. Instruktören har även utbildat Canis klickertränare i Finland. Vidare information om instruktören hittar du på fliken: Om mig

KURSDATUM:

Sommaren/hösten 2023 ,lämna önskemål !