Nosework 1

Startkurs med behållarsök och inomhussök 

Nosework är en hundsportgren där i princip vilken hund som helst kan delta! Oavsett om du bara vill aktivera din hund med något roligt eller om du är tävlingsinriktad så passar denna gren utmärkt. Självklart använder vi belöningsbaserad träning även här. Nu växer sporten med rasande fart och i Norden letar hundarna dofter som eukalyptus, lavendel och lagerblad. Hundarna söker både inomhus och utomhus. ex bland kartonger, möbler, på väggar, golv eller runt fordon.

Nosework utvecklades till en början för hundar som behövde en meningsfull sysselsättning. Nosework kan även fungera som ett komplement för att hjälpa reaktiva, känsliga och högvarvade hundar till att komma ner på en lägre stressnivå.

Det finns tre olika tävlingsklasser och varje klass består av fyra olika moment: inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök. Kursen: Nosework 2 innehåller fordons- och utomhussök.

Film om hur det kan se ut, på filmen två fynd (nybörjarhund, andra dagen noseworkträning):

Nelly, första dagen Noseworkträning UHAC

Jag har även utbildat och jobbat med specialsökshund under ett par års tid. Jag är certifierad Noseworkinstruktör av SNWK, Svenska Noseworkklubben och doftprovsdomare av SNWK. Jag har även gått flertal sökutvecklingskurser inom Nosework för olika välkända instruktörer. Jag har utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 , tävlat i klass 1 samtliga moment. Du kan läsa mer om mig som instruktör här.

12821621_954232097980238_611158092642277721_n

På nosework 1, som är en nybörjar kurs, fokuserar vi i första hand på behållarsök och inomhussök. Vi anpassar träningen för varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram, vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser lämpligt eftersom nosework är krävande för din hund.  Samtliga ekipage får egen träningstid utan att andra hundar finns i samma rum/träningsområde, dvs behöver samtliga hundar också kunna pausa i bilarna.  

Du får en möbeltass med doft att ta med hem för vidare träning.

Förkunskaper: grundlydnad eller motsvarande

Efter genomförd kurs kan du gå t.ex. nosework 2, noseworkläger/sökutveckling eller sökutveckling: sökplattform och doftstock.

Nu finns en planerad kurs! Se aktuella kurser för mer info!

Anmälan är bindande.

ANMÄLNINGSBLANKETT