Kennel Coton Garden´s

Denna sida är under uppbyggnad

Ovan Rifelin Joke Jocelyn ”Fiffi”, stamtik till kenneln . Utställningschampion i Finland, Sverige och Norge

 

År 1993 satte den första ”cotten” sin tassar på Åländsk mark.  Rifelin Jadelle ”Tuffa” en mycket speciell hund som satte sina spår och fick mig att senare börja föda upp rasen år 1995.  Förutom utställningar blev det mycket agility och även tävlingslydnad.

Under årens lopp har kenneln fött upp runt 10 utställnings champions. Några har också visat framtassarna i agility.  Hundar från kenneln finns i Finland, Sverige och Norge.

Vi har även importerat hundar direkt från Frankrike, den första var hanen Phantom du Domaine de Larouviere. En glad sprallig hane med show i steget.

Phantom du Domaine de Larouviere, unghund på bilden

Rasen är fantastiskt glad, trevlig och människokär. Det är en riktig sällskapshund, lätt att uppfostra och träna. ”Cotten” gillar inte att lämnas ensam långa dagar, den behöver tillbringa tiden med oss tvåbenta.

Dock bör man ta i beaktande att den kräver pälsvård, vill man åka på utställningar behöver den regelbundna bad, borstning kamning och fön-torkning.  Vill du inte ställa ut hunden kan du hålla den kortklippt ” i valpfrisyr” vilket givetvis underlättar pälsvårdsarbetet.

Våra allra största segrar är från Världsvinnarutställningar i Finland, Sverige och Danmark. Bild från Sverige, BÄSTA UPPFÖDARGRUPP I RASEN : 

Våra cottar just nu:  Coton Gardens Just Love me ”Mimmi”  född 2018

Första kullen född 5/4 år 2021, tre hanar och två tikar

Pappa: River Lakes Break free

Bägge föräldrar ögonlysta och knäledsundersökta u.a. Samt MY DOG DNA – bägge fria från 211 ärftliga sjukdomar!

Nyfödda på film:

 

Ovan ”Mimmi” som valp

Ovan Mimmis mamma ”Milja” Coton Gardens Goldie hawn med Tajtana Berglund, samarbetspartner med kenneln.

Valparna 7 v