Nosework 2

Fortsättningskurs med fordonssök och utomhussök

Se film : Fordonssök

nellyfordonssök

Har du gått Nosework nybörjarkurs eller motsvarande är du välkommen att anmäla till fortsättningen där vi tränar fordonssök, utomhussök och ytterligare behållarsök.  Det finns mycket nytt att lära när du börjar träna utomhus!  Ekipagen jobbar vidare med doften eukalyptus. Många väljer också att jobba vidare med markeringar på denna kurs.  Vi anpassar träningen för varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram. Vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser lämpligt eftersom nosework är krävande för din hund.  Känsliga hundar har rätt att jobba ostörda av andra hundar och/eller främmande människor så vi arbetar med en hund i taget.

13139145_10209574758591621_223326257483696771_nfoto: AK Dernsjö

Det finns olika tävlingsklasser + elit i Sverige och varje klass består av olika moment eller flera av samma moment: inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök. ( I Sverige: Innan tävling behöver hunden få ett godkänt doftprov: Se film: Doftprov 

Nosework behållarsök ordnas som en liten inofficiell tävling på slutet om deltagarna önskar.

Instruktören är bla:

Certifierad NOSEWORK instruktör vid Svenska Noseworkklubben

Doftprovsdomare av SNWK  ( svenska Nosework klubben)

Specialsöksutbildad och jobbat med tjänstehund

Sökutvecklingskurser för flertal instruktörer, tävlingskurser, utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 . Samt tävlat i klass 1. Vidare utbildning se flik: info om instruktören.

Kurspris: 95 € inkl moms per deltagare.

Datum: 11 april,  18 april och 25 april. Ca 1, 5 h/ tillfälle

Plats: Hammarland

Förkunskaper:  tidigare kurs i nosework 1 eller motsvarande. 

Anmäl via anmälningsblanketten, tack! 🙂 

Anmälan är bindande!