Nosework 2

Fortsättningskurs med fordonssök och utomhussök

Se film : Fordonssök

nellyfordonssök

Har du gått Nosework nybörjarkurs eller motsvarande är du välkommen att anmäla till fortsättningen där vi tränar fordonssök, utomhussök och ytterligare behållarsök.  Det finns mycket nytt att lära när du börjar träna utomhus!  Ekipagen jobbar vidare med doften eukalyptus. Vi anpassar träningen för varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram. Vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser lämpligt eftersom nosework är krävande för din hund.  Känsliga hundar har rätt att jobba ostörda av andra hundar och/eller främmande människor så vi arbetar med en hund i taget.

13139145_10209574758591621_223326257483696771_nfoto: AK Dernsjö

 

Det finns olika tävlingsklasser + elit i Sverige och varje klass består av olika moment eller flera av samma moment: inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök. ( I Sverige: Innan tävling behöver hunden få ett godkänt doftprov: Se film: Doftprov 

De som önskar kan också träna Nosework doftprovet på denna kurs! Ordnas som en liten tävling på slutet om deltagarna önskar!

Instruktören är bla:

Certifierad NOSEWORK instruktör

 Doftprovsdomare av SNWK  ( svenska Nosework klubben)

Specialsöksutbildad och jobbat med tjänstehund

 Sökutvecklingskurser för flertal instruktörer, tävlingskurser, utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 . Samt tävlat i klass 1. Vidare utbildning se flik: info om instruktören.

Kurspris: 95 € inkl moms per deltagare.

Till största delen är vi utomhus förutom vid teori och pauser.

2023 Datum: lämna intresseanmälan!

Preliminär plats: Emkarbyv. 858. 22240 Hammarland.

Förkunskaper:  tidigare kurs i nosework 1 eller motsvarande. 

Anmäl via anmälningsblanketten, tack! 🙂 

OBS! Om kurserna är fullsatta: skicka in preliminär anmälan inför nästa kurs eller reservplats!