Nosework 2

nellyfordonssök

Fortsättningskurs med fordonssök och utomhussök

Har du gått Nosework nybörjarkurs eller motsvarande, är du välkommen att anmäla till fortsättningskursen, där vi tränar fordonssök, utomhussök och ytterligare behållarsök.  Det finns mycket nytt att lära när du börjar träna utomhus!  Ekipagen jobbar vidare med doften eukalyptus. Många väljer också att jobba vidare med markeringar på denna kurs.  Vi anpassar träningen efter varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram. Vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser vid lämplig tidpunkt, eftersom nosework är krävande för din hund.  Känsliga hundar har rätt att jobba ostörda av andra hundar och/eller främmande människor så vi arbetar med en hund i taget.

Det finns olika tävlingsklasser + elit i Sverige och varje klass består av olika moment eller flera av samma moment: inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök.
Observera att man innan tävling i Sverige behöver hunden få ett godkänt doftprov: Se film: Doftprov.)

13139145_10209574758591621_223326257483696771_n
Foto: Anna Karin Dernsjö

Nosework behållarsök ordnas som en liten inofficiell tävling på slutet om deltagarna önskar.

Jag är certifierad Noseworkinstruktör av SNWK, Svenska Noseworkklubben och doftprovsdomare av SNWK. Jag har även gått flertal sökutvecklingskurser för olika instruktörer inom bla tjänstehundssektorn. Jag har utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 , tävlat i klass 1 samtliga moment. Du kan läsa mer om mig som instruktör här.

Förkunskaper:  nosework 1 eller motsvarande. 

Efter genomförd kurs kan du gå t.ex. specialsök, sökplattform.

Nu finns en planerad kurs! Se aktuella kurser för mer info!

AKTUELLA KURSER

Anmälan är bindande.

ANMÄLNINGSBLANKETT