Om Hundinstitutet

Vill du träna din hund inför någon som är välutbildad inom hundträning? Då har du kommit rätt!

Företaget satsar både på att ta in instruktörer till Åland utifrån och att hålla egna kurser och lektioner på Åland samt för externa uppdrag i Sverige och Finland.

Företagets egen huvudinstruktör är utbildad bl a vid den högt ansedda utbildningen Canis Norge vilket innebär hög utbildningskvalitet med vetenskaplig grund. Förutom utbildning och många kortkurser har instruktören lång erfarenhet av att arbeta med hundar och deras tränare inom många olika områden.  I meritlistan finns hundtränarutbildningar, Canis tränarutbildning, Canis instruktörsutbildning, tjänstehundutbildning, tävlingserfarenhet inom hund inom olika grenar och hunduppfödarverksamhet. För att nämna några namn: Bob Bailey USA – en av världens främsta djurtränare, Grisha Stewart USA dvs för hundar med problembeteenden, kurser för elitlydnadsinstruktörer som deltagit i Världsmästerskapen med topplaceringar: Nina Svartberg, Maria Brandel, Michelle Holmlund mfl

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är canisvidbron.jpg

Vi satsar ständigt på vidareutbildning inom olika grenar av hundsporten för att Du som kursdeltagare ska få optimal undervisning.

Alla elever är välkomna hit, allt från nybörjaren till den som satsar seriöst på tävling. Kurserna innehåller i regel både teoretiska och praktiska delar.  På Åland finns en egen HUNDHALL och på kommande inhägnad träningsplan. I fastlandet har vi främst haft avancerade kurser i Kimito, Axxells lokaler där vi också utbildat Canis klickertränare dvs första steget till att bli instruktör. I Sverige har vi hållt kurs bl a vid Canis Clickercamp, Stockholm.

Privatlektioner och externa uppdrag mottages efter förfrågan.

Vill du veta mer? Läs här.