Noseworkläger 1+2!

Samtliga moment dvs Noseworkkurs nr 1 + 2  !

Förkunskaper: Start valpkurs eller motsvarande kunskaper. Lägret passar : nybörjare inom Nosework. Har du börjat träna Nosework? Har du tränat ett tag och vill vidareutveckla din hund? Teorin kommer att hållas från nybörjarnivå. De som kommit längre ex gått Nosework 1 får svårare praktiska uppgifter.

Du som redan gått nosework 1 och 2 kan anmäla intresse för Noseworklägret ”sökutveckling”

Nosework är en hundsportgren där i princip vilken hund som helst kan delta! Oavsett om du bara vill aktivera din hund med något roligt eller om du är tävlingsinriktad så passar denna gren utmärkt.  Förutom att nosework är väldigt roligt kan nosework kan fungera som ett komplement för att hjälpa reaktiva, känsliga och högvarvade hundar till att komma ner på en lägre stressnivå och samtidigt bygga  psykisk styrka för en försiktig hund.  Nu växer sporten med rasande fart och i Norden letar hundarna dofter som eukalyptus, lavendel och lagerblad. Hundarna söker både inomhus och utomhus. ex bland kartonger, möbler, på väggar, golv eller fordon.  Vi anpassar träningen för varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram, vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser lämpligt eftersom nosework är krävande för din hund.  Samtliga ekipage får egen träningstid utan att andra hundar finns i samma rum.

I slutet av kursen ingår ett frivilligt träningsdoftprov utomhus ( reserverat endast för kursdeltagare), allt för att du ska vara förberedd om du vill gå vidare i träning och tävling.

Det finns  olika tävlingsklasser och varje klass består av  olika moment: inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök.

Film om hur det kan se ut, på filmen två fynd  med nybörjarhund, andra dagen noseworkträning

https://www.youtube.com/watch?v=jNUqHYnMd98

12120035_10153666567855682_8717603248771710907_o

Instruktören är : Utbildad och Certifierad Noseworkinstruktör av SNWK ( Svenska Noseworkklubben)

Doftprovsdomare av SNWK

Flertal sökutvecklingskurser för olika instruktörer inom bla tjänstehundssektorn

Utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 . Tävlat i samtliga moment. Vidare utbildning se flik: info om instruktören.

2023

Datum: 2-3 sept

Lördag  kl 9-15, söndag kl 9-15 med avbrott för 1 h lunchpaus. Deltagarna medtar egen lunch.  

Tiden kan justeras något beroende av antal deltagare

12821621_954232097980238_611158092642277721_n

Normalpris är 190 € för kurs med 10 lektioner. Lägret erbjuds till priset 165 € inkl.moms Begränsat antal deltagare.

Anmälan är bindande. Vid förhinder har du rätt att själv sälja din plats till någon som innehar lämpliga förkunskaper. Avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av giltigt läkarintyg eller veterinärintyg. Dock tas en administrativ kostnad på 30 € för återbetalning. 

Observatör utan hund: tas Ej pga utrymmesbrist vid inomhusutrymmen samt att känsliga hundar kan förekomma på kursen. Det är inte möjligt att delta bara en dag då lägret är sammanhängande. 

Anmäl via anmälningsblanketten,  tack!