Noseworkläger

Samtliga moment! 

Bild från Nosework- läger i Geta/Hundinstitutet

 Lägret passar allt från nybörjare inom   Nosework till dig som startat upp träningen   och vill vidareutveckla Din hund!   Teorin   kommer att hållas från nybörjarnivå. De som   kommit längre ex gått Nosework 1 får mer   utmanande uppgifter.

Du som redan gått nosework 1 och 2 kan anmäla intresse för Noseworklägret ”sökutveckling”

Nosework är en hundsportgren där i princip vilken hund som helst kan delta! Oavsett om du bara vill aktivera din hund med något roligt eller om du är tävlingsinriktad så passar denna gren utmärkt.  Förutom att nosework är väldigt roligt kan nosework kan fungera som ett komplement för att hjälpa reaktiva, känsliga och högvarvade hundar till att komma ner på en lägre stressnivå och samtidigt bygga  psykisk styrka för en försiktig hund. 

Nu växer sporten med rasande fart och i Norden letar hundarna dofter som eukalyptus, lavendel och lagerblad. Hundarna söker både inomhus och utomhus. ex bland kartonger, möbler, på väggar, golv eller fordon.  Vi anpassar träningen för varje individ, alla behöver inte gå lika fort fram, vi satsar på kvalitet i nosarbetet och fokuserar även på att ta pauser lämpligt eftersom nosework är krävande för din hund.  Samtliga ekipage får egen träningstid utan att andra hundar finns i samma rum.

I slutet av kursen ingår ett frivilligt träningsdoftprov utomhus ( reserverat endast för kursdeltagare), allt för att du ska vara förberedd om du vill gå vidare i träning och tävling.

Det finns  olika tävlingsklasser och varje klass består av  olika moment: inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök.

Film om hur det kan se ut, på filmen två fynd  med nybörjarhund, andra dagen noseworkträning

https://www.youtube.com/watch?v=jNUqHYnMd98

12120035_10153666567855682_8717603248771710907_o

Instruktören är : Utbildad och Certifierad Noseworkinstruktör av SNWK ( Svenska Noseworkklubben)

Doftprovsdomare av SNWK

Jag har även utbildat och jobbat med Specialsökshund under ett par års tid

Flertal sökutvecklingskurser för olika instruktörer inom bla tjänstehundssektorn

Utfört doftprov i Sverige, klass 1 och klass 2 . Tävlat i samtliga moment. Vidare utbildning se flik: info om instruktören.

2024

Datum: 1-2 juni

Lördag  kl 9-14, söndag kl 9-14 med avbrott för 1 h lunchpaus. 

Plats: Dag 1 planeras i VESTMYRA HUNDHALL inomhussök och behållare, Hammarland. Dag 2 planeras i Geta, stora vackra inhägnade utomhusområden för fordonssök och spännande utomhusområden! 

Tiden kan justeras något beroende av antal deltagare

12821621_954232097980238_611158092642277721_n

Lägret Erbjuds till priset 169 € !  Det är dvs förmånligare att delta i hela lägret.

Vid deltagande en dag är priset 109 €, dvs lördag om du är nybörjare. För deltagande i dag 2, utomhussök och fordon  behöver du ha gått Noseworkkurs vid Hundinstituet eller inneha motsvarande kunskaper. 

Anmälan är bindande. Vid förhinder säljer du själv din lägerplats. 

ANMÄLAN STÄNGER DEN 16 MAJ!

Observatör utan hund: tas Ej. 

Anmäl via anmälningsblanketten,  tack!