Sökutveckling för nosework

Foto Marie P -K

När man tränat en del Nosework  och vill komma vidare så kan man behöva hjälp på vägen. Vi denna kurs kommer vi att fokusera bl a på markeringar, säkringsövningar, inlärning av urvalsbana, gömmor på olika höjder, okända/kända gömmor, starter, frisök, störningar, styrt sök och hörnpasseringar mm.  Självklart kan DU välja precis vad Du och Din hund behöver träna på oavsett om du satsar tävlingsmässigt eller för enbart sällskapshundaktivering. Vid anmälan kan man skriva in önskemål för kursinnehåll. Kursen anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

foto AK Dernsjö

Oavsett om du tränar för att hitta eukalyptus, lagerblad, lavendel eller andra specialsöksdofter passar denna kurs dig! T o m om du ”bara” tränar för att hitta kantareller så kommer du att ha nytta av denna kurs.

Förkunskaper: För att anmäla till denna kurs bör du ha gått minst Nosework grund, kantarellsök  el. annan  specialsök nybörjarkurs för certifierad Noseworkinstruktör.  Kursen är i första hand en fördjupning för dem som gått  både Nosework grund och Nosework fortsättningskurs eller motsvarande.

Datum:  13 nov, 20 nov, 27 nov och 4 dec  kl 17,30-ca 18,45 Totalt  ca 5 h

Pris 89 € inkl moms

Observatör utan hund: tas Ej pga utrymmesbrist vid inomhusutrymmen samt att känsliga hundar kan förekomma på kursen

Plats: Preliminärt Hammarland Hundinstitutet,  främst i garage och ev. lite utomhus.

 

Anmäl via anmälningsblanketten,  tack! 🙂

Ditt namn (obligatorisk)

Din adress (obligatorisk)

Postnummer och ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Kursnamn (obligatorisk)

Hundens namn (obligatorisk)

Hundens ras (obligatorisk)

Hundens kön (obligatorisk)
 Tik Hane

Har du erfarenhet av klickerträning?
 Ja Nej

Vad vill du lära dig på kursen?

Ska hunden användas till något speciellt? (jakt, bruks, lydnad, spår, familjehund)

Har hunden haft några skador eller sjukdomar?

Har du specifika problem med hunden?

Jag accepterar följande avbeställningsvillkor: Anmälan till kurs/utbildning är bindande. Vid förhinder har jag själv rätt att sälja min avbokade plats till annan deltagare som är på lämplig nivå för kursen.

Jag accepterar följande ansvarsvillkor: Jag är själv ansvarig för att jag och min hund är tillräckligt försäkrade. Jag bekräftar att jag deltar på kursen på eget ansvar och att jag själv är ansvarig för eventuella skador som jag eller min hund orsakar.